Ons Verhaal

De route naar Snoezelkont

Fantastisch dat je ons hebt gevonden en dat je de tijd neemt om ons verhaal te lezen. Onze reis naar Snoezelkont was zowel in tijd als afstand een lange, maar we zijn blij om te delen hoe we gekomen zijn waar we nu zijn met onze prachtige dekens!

Onze reis begon in Mongolië in 2010…

mongolië 2010

Tijdens een reis door Mongolië in 2010 waarin wij in het midden van de winter in een Ger mochten slapen voor een week kwamen wij in aanraking met de sfeer van deze traditionele Mongoolse tenten. De Mongoolse tenten kenmerken zich voor de bijzondere vormgeving. In het midden van de Ger is een houthaard geplaatst. En vanuit dit midden is de inrichting om de haard heen geplaatst. Rondom deze haard is waar het leven zich afspeelt.

Tijdens de lange winter worden tempraturen onder de -40 bereikt. Een heel groot deel van het jaar speelt het leven zich daarom volledig binnen af. De kleurrijke omgeving, en de ongekend hoge kwaliteit van de gebruikte materialen gaven mij een heel vrij gevoel, ondanks de gedachte dat naar buiten gaan niet echt een optie was.

Dit gevoel is iets wat jaren is blijven hangen in het achterhoofd….

011-2021

Een klein uitstapje van 10 jaar

Maar zoals met veel aspecten in het leven, hebben we er niet direct mee aan de slag gegaan. We begonnen een bedrijf in de productie van diverse stalen huisaccessoires, zoals stalen deuren, plankdragers, houten wandbekleding, akoestische wandpanelen, verlichting. Alles modern, uniek en met de hand gemaakt. We hebben onze producten aangeboden aan enthousiastelingen door heel Europa, en ons bedrijf groeide. Maar naarmate het bedrijf groter werd, voelde het steeds minder als waarom we ooit begonnen.

We misten het gevoel van gezelligheid en eenvoud. We besloten om onze bedrijven te verkopen en opnieuw te beginnen met de basis, en dat is genegenheid.

Dat gevoel dat je ervaart als je samen met je dierbaren in een onder een deken tv kijkt…

terug naar de basis

Vóór de lancering van Snoezelkont hebben we een lijst gemaakt met wat wij belangrijk vinden voor ons product. We wilde het voor een groot publiek bereikbaar maken. Dus, een LAGE prijs. We wilde een deken die niet belastend is voor het milieu, een leverancier die de aarde behandeld zoals wij zelf zouden willen. We wilde een deken waarmee je jezelf verwend. Maar ook kan delen met anderen. Of je nu ziek bent in bed ligt, of op je balkon zit met je date op een late zomeravond, met je hondje op de bank TV ligt te kijken, of een deken waar je baby’tje op ligt te snoezelen.

Dit eisen lijstje is gedurende het hele proces de leidraad gebleven in de ontwerp en productie fase. 

We zijn dan ook heel heel erg trots dat op onze dekens en hopen dat we ons enthousiasme via deze pagina een beetje hebben kunnen overbrengen.

0

Je winkelwagen